Ankica Mamić, IM&C agencija te fra Ivica Jagodić inicijatori su novog Križnog puta u Vukovaru

Nakon 24 godine i kroz inicijativu koju je pokrenula Ankica Mamić, IM&C agencija i fra Ivica Jagodić, crkva sv. Filipa i Jakova dobila je novu postavu Križnog puta u Vukovaru.

Ideja je nastala u listopadu te je kasnije krenula u razradu a vrhunac svega je likovno oblikovanje svih postaja Križnog puta, prof. Zlatana Vrkljana.

IM&C ankica mamić vukovar

Novi Križni put na poseban način prikazuje Isusovu muku, smrt i uskrsnuće, spajajući ga s ne tako davnom povijesti i stradanjima grada Vukovara, istovremeno otvarajući prostor novim nadama i vjeri. Time čini vrijedan korak za povijest i sadašnjost građana i župljana grada Vukovara, za Hrvatsku. U svaku sliku na jednostavan način ugrađen je neki od simbola Vukovara i Hrvatske pa cijeli Križni put dobiva svoju posebnost i pažljivo priča svoju priču,  a ipak ostavlja dovoljno prostora svakom da u njemu nađe ono što traži.

Ankica Mamić i križni put
Ankica mamić

Sama ideja ne bi dobila punu realizaciju da se u projekt nisu uključili naši prijatelji i donatori: Privredna banka Zagreb d.d., Hrvatski ured za osiguranje, JANAF d.d., Niva d.d., Pan-pek d.o.o., GNK Dinamo, Tomislav Alpeza, Miroslav Blažev, Danko Ćorić, Goran Horvat, Tomislav Lučić, Ivan Štimac, Ivan Pulić s obitelji, obitelj Ilije Tokića, obitelj Marinka Zadre te vjernici Vukovara kojima ovom prilikom od srca još jednom zahvaljujemo uz najljepše želje i mir u srcima!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s