#premijer i procedura kao abeceda demokracije

„Procedura je abeceda demokracije“, rečenica je koja je, nećete vjerovati izašla iz usta gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Reče to Bandić i opet, kao i do sada poput mačke s devet života, ostade živ. Tko o čemu, Bandić o proceduri.

Procedura je abeceda demokracije! (3) (1)

Isti onaj Bandić koji je prije nepuna dva mjeseca, u tajnosti s partnerima iz HDZ-a sjednicu Gradske skupštine zatvorio za javnost, natjerao zastupnike da potpišu da neće ništa reći te izglasao zaduživanje Zagrebačkog holdinga za 2,3 milijarde kuna uz kamatu od 5,37% kako bi reprogramirao stare dugove. To je samo jedan od nažalost brojnih primjera kako se radi po proceduri na način Milana Bandića. Da ne spominjemo opet fontane, pogodovanje kumovima i prijateljima pri zakupu javnih površina i organizaciji gradskih događanja itd. itd. Sve je to po proceduri i zato danas Zagrepčani žive u sjaju i blagostanju. To je jedna od poruka sa stranačkog skupa Milana Bandića i partnera u Vukovaru gdje je pozvao Vukovarce da, ako žele živjeti kao Zagrepčani, biraju Koaliciju za premijera na čelu sa strankom Bandić Milan 365.  Vjerujem kako će Vukovarci slijediti poziv Milana Bandića, jer zasigurno ne mogu dočekati da i Vukovar zabljesne s ponekom fontanom, a i DNK analiza pasjeg izmeta sigurno je među inovacijama za kojima vape i Vukovarci. Isto kao i mi Zagrepčani, koje naš gradonačelnik, također po proceduri, uvijek prvo pita što mislimo o njegovim genijalnim zamislima.

Sve je mjerljivo, reče Bandić. Da, složila bih se s njime. Mjerljivo je zasigurno i sve ono što se po njegovom nahođenju radi po Zagrebu, a da građanima nitko nije otkrio mjeru.  

Bandić je u predkampanju za parlamentarne izbore krenuo također po proceduri, plakatima s porukom #premijer. Ako pokušate to guglati, pojavit će vam se kampanje već viđene u Srbiji ili Republici Srpskoj. Time je samo potvrdio da, kao što dela delanja radi, tako i u izbornu kampanju ide kampanje radi. Niti je itko promislio čemu to služi, što se time želi postići i hoće li dati rezultata, nego samo eto da se dela.

Scott Peck je pisao o istraživanju radne efikasnosti u američkom javnom sektoru čiji je bio savjetnik. Nakon toga, prešlo je i u vic. Najgore je glup i vrijedan.

Tako i Bandić stvarno dela, nitko mu to ne može osporiti, ali usput napravi toliko štete da je to teško popravljivo. Tako je u Vukovaru izjavio kako dvije stvari nemaju granica. Ljudska glupost i vrijeme.  A što bi drugo, osim ljudske gluposti, bila izvanredna presica koju je neki dan sazvao kako bi objavio vijest od presudne važnosti za Republiku Hrvatsku, odnosno proglas da je II. Svjetski rat završio, ostavivši blago šokirane predstavnike medija bez prilike da išta pitaju, uz podsmjehe svojih podanika koji su, dovoljno beskičmeni da samodopadno sjednu njemu uz bok na presici koja nije ništa drugo, doli podcjenjivanje zdrave pameti.

Ali, kad je Bandić u pitanju ništa nas ne smije i ne može iznenaditi. Pitanje je samo što slijedi dalje.  Ipak, ne treba zamjeriti. Ljudi koji o sebi govore u 3. licu sami sebe kvalificiraju. Ne treba tu ništa više dodati.  Osim još možda koji prigodni hešteg. 🙂

#najgorejeglupivrijedan #dokjebandićaišpikejasenebojimzahrvatsku

Procedura je abeceda demokracije! (4)

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s